S Francouzi v kuchyni

29.06.2016

Šest týdnů vykonávali svou odbornou praxi v Penzionu Za Vodou a v Hotelu Pod Zvičinou. Během této doby se zdokonalili nejen profesně, ale na vlastní kůži si vyzkoušeli potřebu znalosti cizích jazyků, poznali jinou kulturu a navázali nová přátelství. Naši žáci jim ukázali krásy Dvora Králové a jeho okolí. I pro ně byl pobyt zahraničních studentů přínosem, minimálně dobrou motivací pro studium francouzštiny a angličtiny.

Využili jsme vstřícnosti jejich učitelů Jean Claude Sainte-Marie a Emilie Crabé, kteří nám ve cvičné kuchyni ukázali něco z francouzského kuchařského umění. Žáci prvního a druhého ročníku pod jejich vedením připravili a poté i ochutnali slaný koláč, takzvaný quiche se salátem ze zelených listů, avokádové pyré s tataráčkem z lososa na grilované bagetě nebo oblíbený francouzský dezert z odpalovaného těsta se žloutkovým krémem.

Lycée Pardailhan je střední škola se širokým záběrem oborů, která se nachází asi 80 km od Toulouse. Doufáme, že tato první stáž je jenom začátkem další dlouhodobé spolupráce. Naši žáci by měli za praxí vycestovat do Francie už v příštím roce.

Velké díky patří Penzionu Za Vodou a Hotelu Pod Zvičinou. Bez jejich ochoty, vstřícnosti a profesionálního přístupu by se nám tento projekt nepodařilo zrealizovat. Poděkování a slova chvály, vyjádřila i francouzská strana.

 

Mgr. Jana Hojná

Fotogalerie

Ubytování

Hotel & ubytovna

Služby

Kadeřnictví & kosmetika

Pronájem

Kurty & tělocvična

Školní jídelna

Školní jídelna

Domov mládeže

Domov mládeže